Enkele van onze sociale projecten

Alle opbrengsten van onze jaarlijkse fundraising activiteiten, gaan naar zorgvuldig uitgekozen nationale en internationale projecten, die onze steun goed kunnen gebruiken.   Hieronder een overzicht van enkele sociale projecten.  Mocht u zelf projecten kennen, die onze steun kunnen gebruiken, aarzel niet ons te contacteren.

Onderzoek en behandeling van pseudoartrose bij kinderen
't Vitamientje vzw

Deze organisatie onder leiding van Lydia Bogaert bedeelt wekelijks voedselpakketten aan noodlijdende Hammenaren. 

De nieuwe locatie kreeg, uit dankbaarheid en op initiatief van Mevr.Bogaert, de benaming: Centrum Frank De Keyser.

Frank was effectief de grote promotor tot ondersteuning, op langdurige basis, van dit project.

 

Onderzoek en behandeling van pseudoartrose bij kinderen
End Polio Now

Rotary International werkt sinds 1985 aan een wereldwijd programma om kinderverlamming uit de wereld te bannen.  Ondertussen is 99,9% van de wereld officieel polio-vrij.  Enkel in Afghanistan, Pakistan en Nigeria zijn er nog enkele gevallen.

 

Bekijk hier de film

 

Onderzoek en behandeling van pseudoartrose bij kinderen
Vergeet de kinderen niet

Wat begon als een individuele strijd is ondertussen uitgegroeid tot een duurzaam project.  Maar liefst 21 vrijwilligers willen op een laagdrempelige manier activiteiten organiseren waarbij hun speciale aandacht uitgaat naar dakloze minderjarigen. 

www.vergeetdekinderenniet.be

 

Onderzoek en behandeling van pseudoartrose bij kinderen
De stille ster

De naam " De Stille Ster " betekent dat een STER wordt uitgereikt aan de STILLE krachten die zich inzetten voor onze samenleving. Met deze wedstrijd gaat onze club op zoek naar waardevolle initiatieven waaruit vijf laureaten worden geselecteerd.  De eerste gerangschikte ontvangt "De Stille Ster", goed voor een bedrag van 4.000 Euro.  De overige 4 laureaten ontvangen elk 2.000 Euro.

www.destillester.be

Onderzoek en behandeling van pseudoartrose bij kinderen
Bone 4 Kids

Bone4kids steunt het onderzoek naar de problematiek van niet-helende breuken bij jonge kinderen.  Tot nu toe heeft de medische wereld nog geen pasklare oplossing voor deze aangeboren aandoening wat nog al te vaak leidt tot amputatie.

www.bone4kids.be

Onthaal-, Oriëntatie-, en Observatiecentrum
OOOC De Morgenster

Onthaal- Oriëntatie- en Observatiecentrum de Morgenster begeleidt jaarlijks ongeveer 100 kinderen en jongeren in en rondWaasmunster. Dit centrum voor bijzondere jeugdzorg biedt oa. een (residentiële/ambulante) begeleiding van gemiddeld 2 maanden. Er is mogelijkheid tot permanente residentiële opvang van 17 gasten.

www.demorgenster.be

Woonvoorziening voor personen met een motorische beperking
Avalon

Vzw Avalon is in 1998 opgericht met als voornaamste doel "de oprichting en uitbating van diensten voor volwassen personen met motorische beperkingen, die niet meer binnen een zelfstandige woonformule kunnen functioneren."  De vzw wil daarnaast ook allerlei initiatieven nemen die kunnen bijdragen tot de maatschappelijke integratie van bovenvermelde doelgroep.

www.avalon-vzw.be

Onthaal-, Oriëntatie-, en Observatiecentrum
Habbekrats

Vzw Habbekrats is een vormingsdienst voor jongeren tussen 10 en 21 jaar oud en richt zich tot jongeren uit randgroepen. . De vzw wil jongeren ontmoetingskansen geven, hen weerbaarder maken en achterstellingsmechanismen tegengaan en opheffen. De werking van Habbekrats situeert zich vooral op preventief vlak, maar een aantal projecten zijn gericht op hulpverlening.

www.habbekrats.be

Onthaal-, Oriëntatie-, en Observatiecentrum
Hachiko

Hachiko is een door de overheid erkende non-profit organisatie die hulp- en meldhonden opleidt, gratis plaatst en verder begeleidt in functie van een hogere levenskwaliteit voor mensen met een motorische handicap of epilepsie.  HACHIKO gebruikt de eeuwenoude band die mens en hond verenigt voor een belangrijke zaak : de autonomie voor personen met een handicap.

www.hachiko.org

Onthaal-, Oriëntatie-, en Observatiecentrum
NVSG

De Nationale Vereniging tot Steun aan Gehandicapte personen.  Deze Belgische Rotary vzw ijvert naar een betere maatschappij voor mensen met functiebeperkingen.

www.anah-nvsg.org

Onthaal-, Oriëntatie-, en Observatiecentrum
Vacci Plus

Deze Vereniging van de Belgische Rotaryclubs voor Ontwikkelingssamenwerking leidt een vaccinatieprogramma in Kinshasa tegen 7 kinderziekten, waaronder polio.  Vacci Plus is in het kader van de Belgische ontwikkelingssamenwerking erkend als een Niet Gouvernementele Organisatie (NGO)

www.vacciplus.org

Onthaal-, Oriëntatie-, en Observatiecentrum
Ziekenhuis Zonder Grenzen

HSF is een ngo die gespecialiseerd is in het ziekenhuiswezen. De ngo richt ziekenhuizen opnieuw in, in de armste regio's van de wereld. Ze verstrekt het nodige materiaal en rust deze ziekenhuizen volledig gratis uit.  HSF specialiseert zowel in noodhulp als in ontwikkelingshulp.

www.hsf.be

Onthaal-, Oriëntatie-, en Observatiecentrum
De Scheldeparade

Elke 5 jaar organiseren 6 Rotaryclubs voor 700 andersvaliden en hun begeleiders een gratis halfdaagse boottocht met de Verdi, het parade cruiseschip van rederij Rivertours.  Vertrek en aankomst aan de Wilfordkaai in Temse.  De 3de editie vond plaats op zaterdag 25 april 2015.  De volgende editie zal dus doorgaan in 2020.