Activiteiten

Fundraising activiteiten zorgen ervoor dat er geld wordt binnengebracht om te kunnen besteden aan sociale projecten.  Daarnaast organiseren wij ook culturele, sportieve, internationale, evenementiële, familiale of club activiteiten.  Hieronder een klein overzicht van voorbije of lopende activiteiten.  Uiteraard is deze lijst niet volledig....

RTY Plant een Bos 2022-2023.jpg
Jaarlijkse Boomplantactie

Met deze jaarlijkse actie zorgen we voor een 'groene long' in onze regio en kunnen we onze projecten voldoende financiële steun geven.   In februari 2023 organiseren we, samen met Natuurpunt, een boomplantdag in de Meyer streek in Hamme.  De opbrengst van deze actie gaat naar De Stille Ster. Klik hier voor meer informatie over De Stille Ster.  

 

Steun onze actie en koop hier steunkaarten of bomen vanaf 5 euro

 

Jaarlijks Kinderfeest

 

Jaarlijks organiseren wij half december, een gratis KINDERFEEST voor alle kinderen uit onze regio. Wij zorgen voor springkastelen, ballonen, grimmen, pannenkoeken, clowns, optredens en animatie.  

In totaal ontvangen we ongeveer 400 personen, waarvan 250 kinderen.

Het is echt geweldig om zoveel kindervreugde te mogen beleven.

VZW Vitamientje

 

Vzw armoedebestrijding Vitamientje heeft voortaan zijn thuishaven in het voormalige jeugdhuis ’t Klokhuis aan De Ring. Met de verhuis vanuit de garage van Lydia Bogaert naar het voormalige jeugdhuis is er nu ook plaats voor een plekje om een praatje te maken bij een koffie.

Lees hier het volledige artikel in HLN

Scala & Kolacny Brothers

 

Op zondag 2 april 2017 nodigden we u uit voor een uniek concert van Scala & Kolancny brothers.  De Stadsschouwburg van Sint-Niklaas, was die avond tot in de nok gevuld.  We willen jullie nogmaals hartelijk danken voor jullie talrijke opkomst.   Met de opbrengst van deze avond kunnen we verder werken aan een Polio-vrije wereld.

Klik hier voor alle info over 'End Polio Now'

Lenteconcert 'Kaviaar'

 

 

Op vrijdag 8 april 2016 brachten we een Lenteconcert 'Kaviaar'.  Het werd een muzikale reis door de tijd, gebracht door Vic De Wachter en onder begeleiding van de Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia uit Eksaarde.

 

Heb je dit unieke concert gemist, bekijk dan hier de website van de Koninklijke Harmonie voor nieuwe voorstellingen.

 

Kinderfeest 2015

 

Jaarlijks organiseert Rotary club Waasmunster-Durmeland half december, een gratis KINDERFEEST voor alle kinderen uit onze regio. Wij zorgen voor springkastelen, ballonen, grimmen, pannekoeken, clowns, optredens en animatie.  

 

Klik hier voor een video verslag op TV OOST

 

25 jarig bestaan

 

Op 10 oktober 2015 vierden we in 'Great Gatsby Style' het 25-jarig bestaan van onze Rotary Club.  Deze unieke avond ging door in de unieke zaal Bebronna in Beveren.

 

Blader hier door het programmaboek

Bomen voor kinderen 2015

 

Met deze jaarlijkse actie zorgen we voor een 'groene long' in onze regio en kunnen we onze projecten voldoende financiële steun geven.  De opbrengst van deze actie gaat naar De Stille Ster. Klik hier voor meer informatie over De Stille Ster.  

 

Steun onze actie en koop hier een boom voor slechts 5 euro

 

Terug thuis als de bladeren vallen...

 

Op zondag 26 oktober 2014 brengen we u het muzikaal beeldverhaal 'Terug thuis als de bladeren vallen'. Een uitvoering van de Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia uit Eksaarde. Deze voorstelling gaat door in de Stadsschouwburg van Sint-Niklaas om 15u30.
De opbrengst van deze voorstelling is ten voordele van www.destillester.be

 

Bert zet zich in voor stamceldonatie
 

En Rotary Waasmunster–Durmeland heeft zelf een vrijwilliger in haar rangen. Voormalig chirurg Bert Vanhaesebrouck geeft elke maandagmiddag infosessies over stamceldonatie in het donorcentrum van het Rode Kruis. Bert wil iets terugdoen omdat hij als patiënt zelf het geluk heeft gehad om een geschikte donor te vinden. Door een bloedziekte had hij nog maar twee jaar te leven. En enkel stamceltransplantatie kon hem redden.

 

De stille ster 2014

 

Personen of organisaties uit het Waasland die zich belangeloos inzetten voor anderen, maken kans op 12.000 euro steun dankzij de wedstrijd De Stille Ster. Organisator van de wedstrijd is Rotary Waasmunster-Durmeland. De serviceclub gaat het bedrag verdelen onder vijf laureaten. Tot 1 oktober kan al wie wil deelnemen zijn kandidatuur indienen via de website www.destillester.be.

 

 

 

Bomen voor kinderen 2014

 

Met deze jaarlijkse actie zorgen we voor een 'groene long' in onze regio en kunnen we onze projecten voldoende financiële steun geven.  De opbrengst van deze actie gaat dir jaar naar Bone4kids.  Deze organisatie steunt het onderzoek naar de problematiek van niet -helende breuken bij jonge kinderen. Tot nu toe heeft de medische wereld nog geen pasklare oplossing voor deze aangeboren aandoening wat nog al te vaak leidt tot amputatie.

 

Steun onze actie en koop hier een boom voor slechts 5 euro

 

Boomplantactie  2013

Met deze jaarlijkse actie zorgen we voor een 'groene long' in onze regio en kunnen we onze projecten voldoende financiële steun geven.

 

Bekijk hiernaast het videoverslag van onze actie in 2013.

 

Emiel Sanders prijs

 

Emiel Sanders was de stichende voorzitter van onze club.  Uit respect voor zijn inzet en naar analogie met zijn waarden en normen, wordt deze jaarlijkse prijs uitgerijkt uit aan een verdienstelijke jongere in het werkgebied van onze club.

MEGA project

 

Onze club steunt jaarlijks het MEGAproject van de politiezone Hamme-Waasmunster.  MEGA-fuif afsluiter voor MEGA-project! 

MEGA leert jongeren van het zesde en/of vijfde leerjaar "neen" te zeggen tegen drugs.  De afsluiting van het project gebeurt met een fuif.  Met deze fuif wordt aangetoond dat feesten ook kan met frisdrank en ZONDER TABAK of DRUGS! Het MEGA-project ontstond in Limburg, gebaseerd op het Amerikaanse DARE-project (Drug Abuse Resistance Education).  De bedoeling is jongeren van de derde graad sociale vaardigheden aan te leren om te weerstaan aan groepsdruk, stress én drugs.

Rotary Bikes 2 Compostela

 

Onze club vertrok op zondag 31 augustus 2008 op fietstocht naar Santiago de Compostela in Spanje.  Het werd een avontuurlijke fietstocht over oude pelgrimswegen langs typische dorpen en streken. De afstand van Hamme naar Santiago de Compostela bedraagt 2.400 kilometer. Die werd over 22 dagritten, dat betekent ongeveer 110 kilometer per dag. Enkele renners reden de hele afstand, de meerderheid reed enkele ritten onder de vorm van een estafette.

De opbrengst van deze activiteit was ten voordele van Habbekrats Hamme.